Ismerje meg a Varta elemek és akkumulátorok típusait

A Varta elemek és akkumulátorok megbízhatóságát és minőségét, mi sem bizonyítja annál jobban, minthogy már több, mint 130 éve sikeresen működik a vállalat. A céget 1887-ben alapította Adolph Müller német vállalkozó, aki korát meghaladó módon felismerte az akkumulátorok piaci jelentőségét. A vállalat termékprofiljának egyik domináns része az akkumulátorok előállítása a mai napig. Fő céljuk, hogy az akkumulátorok segítségével egy függetlenebb életet biztosítsanak a fogyasztóik számára.

A vállalat termékportfolióját tekintve rendkívül széles választékkal rendelkezik. A mikro méretű akkumulátoroktól, egészen a nagyobb kiterjedésű háztartási akkumulátorokig minden típus megtalálható a termékválasztékban. Az akkumulátorokon kívül, elemeket, speciális elemeket, gombelemeket, hallókészülék-elemeket, akkumulátor töltőket, elemlámpákat, valamint powerbankokat is gyárt a cég.

Oldalunkon megtalálható teljes Varta termékkínálatot az alábbi linken tekintheti meg

Milyen típusú elemeket állít elő a Varta vállalat?

A vállalat alkáli, lítium, cink és speciális elemeket egyaránt előállít. A Varta elemek felhasználása széleskörű, hiszen a Tv-távirányítóktól át a vérnyomásmérőkig felhasználhatók.

Tekintse meg tartós elem kínálatunkat az alábbi linken

Varta alkáli elemek

Az alkáli elemek közé a Varta Longlife termékcsalád tartozik. A termékcsalád kategóriái: a Varta Longlife Max Power, a Varta Longlife Power és a Varta Longlife. Mindhárom csoportra egyaránt jellemző, hogy elemeik tartósak és energiaszállításuk megbízható.

  • A Varta Longlife Max Power a termékcsalád legelső, kiemelkedő prémium minőséget nyújtó termékkategóriája. Az árazást vizsgálva, magasabb árkategóriájú termékeket kínál, megfizethető áron. A magasabb ár mellett a hosszabb élettartam a jellemző a Longlife Max Power termékeire. E kategóriába tartozó elemeket erőforrás igényes eszközökhöz célszerű használni. A termékkategória elemeinek felhasználása széleskörű, hiszen vakukhoz, digitális fényképezőgépekhez, vérnyomásmérőkhöz, mikrofonokhoz, játékkonzolok kontrollereihez, valamint szén-monoxid érzékelőkhöz egyaránt alkalmazható.

  • A Varta Longlife Power termékkategóriába tartozó elemek prémium minőségiek. A társaihoz viszonyítva e kategóriába tartozó termékek az ár-minőség mátrixban középen helyezkednek el. Az elemekre a versenyképes ár mellett a hosszú élettartam és a nagy teljesítmény a jellemző. Az elemeket, olyan eszközökhöz tervezték, amelyek nagy mennyiségű energiát fogyasztanak el, mint például a távirányítós autók, a zseblámpák, a mozgásérzékelők, a ledes elemlámpák, a vezeték nélküli billentyűzet, a vezeték nélküli egér, vagy a játék tankok.

  • A Varta Longlife termékkategóriához tartozó elemeket a jó minőség, a folyamatos teljesítmény, a hosszú élettartam, valamint a megbízható energiaszállítás jellemzi. Minőségben bár gyengébb színvonalat képvisel a Varta Longlife Max Power és Varta Longlife Power termékcsoportoknál, de jóval alacsonyabb áron megvásárolhatóak e kategória termékei. Az árérzékeny fogyasztóknak ideális választás lehet. A mindennapok során gyakorta használatba vett, kevésbé energiaigényes elektronikai eszközökhöz, mint például Tv távirányítókhoz, rádiókhoz, illetve faliórákhoz használható.

A következő táblázat segítségével összefoglaltuk, hogy milyen méretű és típusú elemek tartoznak a Varta Longlife Max Power, a Varta Longlife Power és a Varta Longlife csoportokhoz, mi a hétköznapi megnevezésük, illetve, hogy milyen eszközökhöz használhatók fel.

Hétköznapi megnevezés Méret Szabvány szerinti típus Tipikus felhasználás
Mikro elem AAA LR03 vérnyomásmérő, digitális és instant kamera, drón, játékvezérlő, elemmel működő játék, robot, elemes fogkefe, babaőr, energiaigényes elemlámpa, távirányító, falióra, rádió, digitális mérleg
Ceruza elem AA LR6 vérnyomásmérő, digitális és instant kamera, drón, játékvezérlő, elemmel működő játék, robot, elemes fogkefe, babaőr, energiaigényes elemlámpa, távirányító, falióra, rádió, digitális mérleg
Baby elem C LR14 zeneeszköz, elemlámpa, akkumulátoros játék, billentyűzet, energiaigényes robot, zseblámpa, falióra, rádió, játék
Góliát elem D LR20 zeneeszköz, elemlámpa, akkumulátoros játék, billentyűzet, energiaigényes robot, zseblámpa, falióra, rádió, játék
9V elem E 6LR61 füstérzékelő, mikrofon, energiaigényes játék, távirányító, ébresztőóra
Lapos elem 4,5V 3LR12 nagy fogyasztású zseblámpa

Varta Longlife Power elemek az Ön választása szerint

Varta lítium elemek

A Varta Ultra Lithium elemek kivételes teljesítményüknek, valamint magas minőségüknek köszönhetően egyaránt alkalmasak a modern kori beltéri és kültéri eszközök működésének a biztosítására. Magas energiaigényű eszközökhöz tervezték, hiszen füstérzékelő rendszerekhez és digitális fényképezőgépekhez is alkalmazható. Az alkáli elemek csoportjához viszonyítva az elemek súlya 38%-kal csökkentett, így akár sportoláshoz vagy kültéri teendőkhöz (pl. kültéri kamera) szintén használható. Az elemeknek az alacsony hőmérséklet sem okoz gondot, hiszen hidegben is kiválóan működnek. Az alkáli elemekhez viszonyítva magasabb áron vásárolhatóak meg a termékek, illetve minőségben is kiemelkedőbb színvonalat képviselnek.

Varta cink elemek

A Varta Super Heavy Duty szén-cink elemei a jó minőséggel és alacsony árral kívánják megszólítani a fogyasztóit. Kiváló választás árérzékeny vásárlók számára, akiknek fontos, hogy kedvező áron minőségi elemeket vásárolhassanak. Célszerű olyan alacsony energiafelhasználású eszközökhöz igénybe venni, mint például ébresztőórák, távirányítók vagy faliórák.

A következő táblázat alapján összefoglaltuk, hogy a Varta Ultra Lithium és a Varta Super Heavy Duty termékkategóriákhoz milyen méretű és típusú elemek tartoznak, mi a hétköznapi megnevezésük, illetve, hogy milyen eszközökhöz használhatóak fel.

Varta gombelemek

A Varta a gombelemek széles választékát nyújtja mind típusában, mind az elem összetételét tekintve. Lítium gomb és hengeres elemeket, ezüst oxid óraelemeket, valamint speciális alkáli elemeket is előállít. Ezeket a típusú elemeket leginkább mérlegekhez, autókulcsukhoz, valamint órákhoz tervezték. Elektromos eszközökhöz, valamint okos otthoni alkalmazásokhoz szintén célszerű igénybe venni.

  • A Varta Energy Lítium gombelemek kiváló ár-érték aránnyal, valamint megbízható energiaellátással rendelkeznek. A gyermekbiztos csomagolásnak köszönhetően nagyfokú védelmet nyújt. A gombelemeket alapvető szükségleti igényeket kielégítő háztartási eszközökhöz tervezték, például konyhai mérlegekhez, távirányítókhoz.
  • A Varta lítium gombelemeket kisebb elektronikai eszközökhöz állították elő. Kifejezetten impulzusos és folyamatos kisütéses eszközökhöz érdemes használni. Gyermekbiztonsági csomagolásban vásárolható meg, így nagyfokú biztonságot nyújt. Mindennapi eszközökhöz, mint például távirányítókhoz, kulcsokhoz, mérlegekhez, valamint okos otthoni készülékekhez használható fel. A hosszú élettartam és a kiváló minőség garantálható, hiszen alacsony a belső ellenállása és az önkisülése az elemeknek. A Varta Lítium hengeres elemeit a hosszú élettartam és a nagy teljesítmény jellemzi. Az elemek különlegessége, hogy ellenállnak a szélsőséges időjárási körülményeknek (- 20 °C-tól 70 °C-ig), így kültéri használatra is kiválóan alkalmasak. Emellett az otthoni okos készülékekhez, biztonsági eszközökhöz, kamerákhoz, fényképezőgépekhez, vakukhoz és zseblámpákhoz is használható.

  • A Varta speciális alkáli elemek kategóriáját a kiváló minőségű, higanymentes, egyedi kialakítású elemek alkotják. Az elemeket energiaigényes eszközökhöz tervezték, például távirányítókhoz, orvosi eszközökhöz, játékokhoz, számológépekhez. Az alacsony önkisülésnek és a hosszú üzemidőnek köszönhetően a hosszú élettartam és a kiváló minőség jellemző az elemekre.

  • A Varta ezüst óraelemei kiváló minőségűek, nagy teljesítményűek, valamint állandó energiaellátást biztosítanak. A Varta az ezüst óraelemek széles választékát kínálja a vásárlóinak. Az elemek, higanymentesek, alacsony önkisülési aránnyal rendelkeznek, illetve magas ellenálló képességüknek köszönhetően, sérülésmentesek. Megbízható energiaellátást biztosítanak órákhoz, számológépekhez, távirányítókhoz, és egyéb kisebb elektronikai eszközökhöz is.

Milyen akkumulátor típusokat kínál a Varta?

A Varta olyan Nikkel-Metál-Hidrid (NiMH) újratölthető akkumulátorokat állít elő, amelyek nemcsak megbízható energiaellátást biztosítanak az eszközöknek, de hozzájárulnak bolygónk védelméhez is. Azok a vásárlók, akik újratölthető akkumulátorokat használnak aktív támogatói a fenntartható környezetvédelemnek.

Újratölthető akkumulátor termékkínálatunk az alábbi linken érhető el

Az újratölthető Varta akkumulátorok három típusa

A Varta Recharge Accu Power akkumulátor szériát azoknak a fogyasztóknak ajánljuk, akiknek fontos, a jó ár/érték arányú termék megvásárlása. A Varta Recharge Accu Power akkumulátorok minden méretben megvásárolhatóak, illetve a „Ready To Use” technológiának köszönhetően felbontás után már azonnal használhatóak. Az alacsony önkisülési funkciónak köszönhetően az akkuk élettartalma hosszú. Felhasználást tekintve rendkívül széleskörű, hiszen egészen az alacsony energiafogyasztású falióráktól- az energiaigényes játékautókig, kontrollerekig, bébiőrökig használható.

A Varta Recharge Accu Recyled sorozatú akkumulátorok Varta legkörnyezettudatosabb termékcsoportja. Az akkumulátorok 21%-ban újrahasznosított anyagból készültek, így hozzájárulva környezetünk védelméhez. Az akkukat a „Ready To Use” technológia, az alacsony önkisülés, valamint a legmagasabb szintű teljesítmény jellemzi. A termékcsalád célja a legmagasabb vásárlói igények kielégítése, a fenntarthatóság megőrzése mellett.
Az akkumulátorok használata ideális olyan mindennapi eszközök használatához, mint például a játékok, zseblámpák. DSLR fényképezőgépekhez, külső vakukhoz, valamint elektronikai és egyéb digitális eszközökhöz szintén alkalmazható.

Tekintse meg a Varta akkumulátor töltőiről szóló cikkünket az alábbi linken

A Varta Recharge Accu Phone és Solar akkumulátorok, amelyeket kifejezetten napelemmel működő eszközökbe, például napelemes kerti lámpákhoz terveztek. A vezeték nélküli telefonokhoz szintén célszerű használni, hiszen megbízható és hosszan tartó energiaforrást biztosítanak a készülékeknek. A Varta Recharge Accu Phone készülékorientált speciális akkukkal rendelkezik.

Az alábbi táblázat azt szemlélteti, hogy a Varta Recharge Accu Power, a Varta Accu Recyled és a Varta Recharge Accu Phone és Solar akkumulátorok, milyen méretben, típusban érhetőek el, valamint, hogy az egyes típusok milyen kapacitással rendelkeznek.

Hétköznapi megnevezés Méret Szabvány szerinti típus Tipikus akkumulátor kapacitás
Mikro akkumulátor AAA HR03 500mAh-tól 1000mAh-ig
Ceruza akkumulátor AA HR6 550mAh-től-2600mAh-ig
Baby akkumulátor C HR14 3000mAh
Góliát akkumulátor D HR20 3000mAh
9V akkumulátor E 56722 200mAh

Az újratölthető akkumulátorok élettartama

A Varta újratölthető akkumulátorok hosszú távon megbízhatóan működnek. Az élettartamot több tényező is befolyásolja, mint például a karbantartás, a használati körülmények és a gyártási minőség.

A Varta újratölthető akkumulátorok átlagosan több, mint 1000 töltési ciklust bírnak el. A töltési ciklus egy olyan mérőszám, amely azt határozza meg, hogy az akkumulátorokat hány alkalommal lehet teljesen feltölteni és lemeríteni, anélkül, hogy elkezdődne az amortizáció folyamata. A magas töltési ciklusnak köszönhetően, gyakori használat esetén is sok évig működhetnek a Varta akkumulátorok.

A Varta alacsony önkisülési funkciója lehetővé tette, hogy az akkuk sokkal lassabban merüljenek le, mint régebben. Így akár hónapokon keresztül is megőrizhetik a töltöttségi állapotukat.

Amennyiben odafigyelünk a helyes karbantartásra, megfelelő töltőket használunk és újratöltés esetén nem várjuk meg a teljes lemerülési állapotot, az akkumulátorok élettartama növelhető.

A Varta akkumulátorok megbízható minőségüknek köszönhetően hosszú ideig működhetnek, ha megfelelően használják őket.

Kiváltható az elem akkumulátorral?

Az újratölthető akkumulátorok és elemek közötti választás során több szempontot is mérlegelni kell, mielőtt a fogyasztó eldönti, hogy melyiket szeretné használni.

  • Magas energiaigényű készülékekhez, célszerűbb akkumulátorokat használni, hiszen az elemeket gyorsan lemeríthetik ezek az eszközök. Energiaigényes eszközöknek tekinthetőek például a digitális fényképezőgépek, a játékok, illetve az elemlámpák.

  • Környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontból szintén az akkumulátorok választása bizonyul a jobb megoldásnak. Az akkumulátorok használatával jelentősen csökkenthető az eldobható elemek okozta környezeti szennyezések száma.

  • Költséghatékonyság szempontból az újratölthető akkumulátor választása a célravezetőbb. Hosszútávon történő alkalmazása miatt, gazdaságosabb megoldást jelent, mint az egyszer használatos elemek megvásárlása.

Vannak olyan helyzetek is, amikor nem érdemes akkumulátorral helyettesíteni az elemeket. Ilyen esetnek minősül a szélsőséges időjárás, ilyenkor az elemek használata a célravezetőbb, mert szélsőséges környezeti hőmérséklet esetén is megbízhatóan teljesítenek. Az elemek alkalmasabbak a ritkán használt eszközökhöz, hiszen hosszabb ideig megtartják a kapacitásukat. Füstérzékelőkhöz szintén kiváló választás az elem alkalmazása.

Hogyan érdemes tárolni az akkumulátorokat?

Az újratölthető akkumulátorokat célszerű közepes, vagy kicsivel magasabb (40-70%) töltöttségi állapotban tárolni. Ezt az állapotot részleges töltési állapotnak nevezzük. Teljesen feltöltött, illetve lemerült állapotban nem érdemes tartani az akkumulátorokat, mert csökkenhet az élettartamuk. A teljesen lemerült állapotban lévő akkuk tárolása gyakran mélykisüléshez vezethet, míg a teljesen feltöltött akkumulátorok magasabb feszültségen való működése stresszt okozhat számukra, ami szintén roncsolhatja őket.

Az akkumulátorokat száraz hűvös helyen érdemes tárolni. Sosem szabad túl hideg, illetve túl meleg helyen sem tartani őket. A megfelelő tárolási hőmérséklet 10-25 °C közé esik.

Hosszabb ideig tartó tárolás esetén érdemes a csomagolásba visszahelyezni az akkumulátorokat, hiszen fémmel való érintkezésük rövidzárlatot okozhat.

A használt elemet és akkumulátorokat gyűjtse az erre kijelölt tárolóba!

Hová helyezhetők el a használt elemek, illetve akkumulátorok?

Az elemeket és az újratölthető akkumulátorokat nem szabad kommunális szemétbe kidobni.

Az egyszer használatos elemek bár alig tartalmaznak higanyt (átlagosan 0,0005 tömegszázalék) mégis érdemes kijelölt gyűjtőhelyre vinni őket. Így megkímélhetjük a környezetet a káros anyagok kioldásától. 

Az újratölthető akkumulátorok még veszélyesebbek a környezetre, mint az egyszer használatos elemek, mert mérgező anyagokat tartalmaznak. Így az akkumulátorokat is az arra kijelölt gyűjtőhelyekre kell vinni.

Bár az akkumulátorok károsabbak a környezetre a hagyományos eldobható elemeknél, még így is érdemesebb őket használni, mert többször felhasználhatóak.

A DND Telecom Center kínálatában Varta elemek és akkumulátorok széles választékát találja üzletünkben és online egyaránt. A felhasználás céljától függően kollégáink a megfelelő terméket biztosítják Önnek a Varta  teljes termékkínálatából.

« Bemutatjuk a Motorola T92 H2O walkie-talkie rádiót – Melyik Varta akkumulátor töltőt válasszam? »

Szerző:
Dátum:
13:39
Kategória:
Általános
Címkék:
,