Ingyen televízióadás bárhol? A legjobb beltéri antennákkal lehetséges!

Sokan talán nincsenek is tisztában vele, hogy megfelelő TV antenna segítségével akár ingyenes formában, kifogástalan kép- és hangminőségben valósítható meg a televíziózás hamisítatlan élménye.

Még több mozgásteret enged a kivitelezéshez az a tény, hogy a Magyarország egész területén megvalósítható televízió használata akár kültéri TV antenna, akár a legjobb beltéri TV antenna típusok segítségével egyaránt reális lehetőség.

A cikkben részletesen is megmutatjuk, hogyan működhet ez. Felsoroljuk a TV antenna használatával járó előnyöket, kitérünk a szóba jöhető antenna típusokra, lesz szó az ingyenes TV használat lehetőségéről, majd pedig az antenna beszerzés, illetve beszerelés kérdéseivel is foglalkozunk.

Ingyenes televízióadás bárhonnan? DVB-T földi sugárzású TV vétellel ez lehetségesIngyenes televízióadás bárhonnan? DVB-T földi sugárzású TV vétellel ez lehetséges

A TV antenna előnyei

A TV antenna előnyeinek a részletezéséhez a 2013-as év október 31-éig érdemes visszamenni az időben. Ekkor történt ugyanis a magyarországi országos analóg földfelszíni televíziós sugárzás teljes lekapcsolása, a digitális földfelszíni átállást szorgalmazva.

Viszont ettől a ponttól kezdve sem feltétlenül muszáj a kábeles vagy műholdas szolgáltatás mellett letenni a voksot. Ugyanis szoba- vagy tetőantenna segítségével költséghatékony és minőségi alternatív megoldás valósítható meg.

Tekintse meg az alábbi linken TV antenna kínálatunk!

TV antennát használva úgy kivitelezhető a rendszeres televízióhasználat, hogy közben az alábbi előnyök is érvényesülni tudnak:

  • pénz takarítható meg – mentesülve a TV szolgáltatók havidíjaitól, ingyenesen elérhetővé téve a televízió használatot. /Erről később részletesen is lesz szó./
  • kifogástalan minőségben – a műholdas szolgáltatókkal ellentétben antennát használva tömörítés nélkül fogható a jel, ami pozitív hatást gyakorolhat a kép- és hangminőségre.
  • kibővített lehetőségekkel –akár olyan csatornákat elérve, amelyeket a kábeles és a műholdas szolgáltatók nem kínálnak.
  • kevésbé függve az időjárás viszontagságaitól – TV antennát használva a viharos, ködös idő kisebb eséllyel okoz zavart.
  • Magyarország szinte egész területén – az országos lefedettségnek köszönhetően a lakosság közel 99%-a számára elérhető megoldásról van szó.

A legjobb TV antennák nem kerülnek egy vagyonba

A TV antenna típusai – kültéri és beltéri antennák

Beltéri antenna vásárlása és használata leginkább a városban élők számára javasolt. Akik legfeljebb 30 km-es távolságra tartózkodnak a jeladóhoz képest, illetve szívesen oldanák meg az antenna beszerzését viszonylag alacsony áron.

Amiért előnyös lehet beltéri antennát használni:

  • kevés helyet foglal a lakásban;
  • mobil szerkezet, vagyis könnyedén mozgatható egyik helyiségből a másikba;
  • alacsonyabb áron beszerezhető;
  • ráadásul bizonyos típusok beépített erősítő segítségével hatékonyabbak is.

Amivel szintén érdemes számolni a beltéri antennák esetében:

  • teljesítményben elmaradnak a kültéri változatokkal összevetve;
  • vagyis jellemzően kevesebb csatorna elérését tudják a kültéri vagy a műholdas opciókhoz képest;
  • plusz nem árt, ha beszerzésnél a feltüntetett hatótávolságra is sikerül figyelni.

Sokak által előnyben részesített a kültéri antennát használni, többek között vidéki házak, hétvégi házak és nyaralók környezetében. Ennek fő oka, hogy jelerősséget tekintve megbízhatóan teljesít. Cserébe bonyolult művelet lehet felszerelni, vagyis nem árt hozzá bizonyos mértékű releváns jártasság, illetve tapasztalat.

A kültéri antennákat is tovább lehet csoportosítani jelerősség szempontjából. Az úgynevezett passzív antennák nemcsak veszik, hanem erősítik is a jelet. Mivel elektromos áramhoz nem csatlakoznak, emiatt rendre megbízhatóan teljesítenek. Igaz, hogy pont emiatt bizonyos helyzetekben nem hoznak magas színvonalú vételt.

Az aktív típusok felszerelése erősítőkkel kivitelezhető az antenna házába, vagy pedig attól külön. Az áramellátást egy tápegység segítségével működik ennél a típusnál.

Dióhéjban az európai antenna szabványról

A TV antenna típusok után az érdekesség kedvéért érdemes tenni egy rövid kitérőt a földfelszíni televízió szolgáltatásra vonatkozó európai szabvány ismertetésére is. Ez a szabvány az úgynevezett DVB-T. Illetve a pontosság kedvéért gyorsan hozzá kell tenni, hogy a 2011-ben véglegesített második generációjának megfelelően már a DVB-T2 megnevezés használatos.

Leginkább akkor érdemes tisztában lenni a DVB T/T2 jelentésével, amikor antennavásárlásra készül az ember. Ezek az információk ugyanis tájékoztató jellegűek. Lényeges, hogy egy-egy kiszemelt antenna leírásában mekkora dB érték található.

A DVB-T, valamint az újabb generációs DVB-T2 szabványnak megfelelően minél nagyobb az érték, annál kedvezőbb lesz az antenna képessége a televíziós jel erősítésére.

A legjobb beltéri és kültéri antennák kínálatunkban megtalálhatók

Ingyen TV adás, antenna segítségével

Mindenhol digitális TV. Így hangzik a mindigTV nevű szolgáltatás rövidítése, aminek a lényege elérhető földfelszíni, digitális, DVB-T rendszerű televíziós adóhálózatot biztosítani Magyarország egész területén. Gyakorlatilag INGYEN TV adást tehet lehetővé mindez, a következő feltételek mellett:

Mi szükséges az ingyenes, előfizetés nélküli TV adáshoz?

Egyrészt olyan televízió készülékre, amelyik DVB-T tunerrel rendelkezik. Mindenképp szükséges elem a szélessávú TV antenna, ami képes az UHF frekvenciatartomány vételére. Illetve egy DVB-T MPEG-4-es dekóder kellhet még, vagy másnéven set-top-box beltéri egység.

Alternatívaként az integrált televíziókészülék is reális lehetőség. Ebben az esetben külön dekóder alkalmazása nem szükséges.

Az előfizetési díj nélkül elérhető mindigTV

A mindigTV kifogástalan digitális kép- és hangminőség mellett, előfizetési díj nélkül kínál hozzáférést 12 televíziós csatornához. Név szerint az M1, M2, Duna, M4, M5, Duna World, RTL KLUB, TV2, Izaura TV, Spektrum, DIKH TV és a Pesti TV jár úgymond a csomagban, a Kossuth, Petőfi, Bartók és Dankó Rádóval együtt.

Nemcsak előfizetési díj, hanem hűségidő, illetve szerződéskötés nélkül. Kifejezetten előnyös megoldásként, hiszen

  • az elsőrendű digitális kép- és hangminőségen túl több nyelven is elérhető a kínálat;
  • elektronikus műsorújság segít informálódni a kedvenc műsorok kezdési időpontjáról és aktuális tartalmáról;
  • öt csatorna akár HD minőségben is fogható;
  • méghozzá Magyarország teljes területén.

Az előfizetéses rendszerben elérhető mindigTV Prémium

A mindigTV kiegészítő opciót is lehetővé tesz azok számára, akik bővített műsorkínálatot szeretnének a televízió használathoz. Az előfizetés formában igénybe vehető mindigTV Prémium

  • szintén elsőrendű zajmentes kép- és hangminőséget biztosít;
  • a fentebb taglalt 12 mellett egyéb csatornákkal családi, sport, ismeretterjesztő jelleggel, illetve filmnézéshez
  • egyszerű telepítéssel;
  • az eléréséhez pedig egy tetőantenna és jelátalakító berendezés elegendő.

Bónusz tipp: legjobb TV antennák kínálatunkban

Megbízható teljesítmény, egyszerű üzembe helyezés, méghozzá kényelmes használat mellett. Leginkább ezen tulajdonságok miatt éri meg használni a DND kültéri és beltéri (DVB-T) antennáit, amelyekkel együtt a DND set-top-boksz-ok szintén az ajánlott kategóriába sorolhatók.

A TV antenna kiválasztása és telepítése

Fontos, hogy ne kizárólag ár alapján szülessen meg a végleges döntés. Elvégre egy olcsó, de rosszul működő antennához képest nagyságrendekkel kedvezőbb opció egy megfelelő minőséget biztosító, kellően esztétikus, hosszú távon is megbízható, könnyen összeszerelhető antenna.

A manapság beszerezhető antennák zömét viszonylag könnyű összeszerelni, illetve rögzíteni a hozzájuk tartozó elemek segítségével. Mindenképp javasolt törekedni a precíz illesztésre, ugyanis a vétel minősége szempontjából ennek kiemelt jelentősége van. Az antennák szempontjából a pontos illesztések lehetővé teszik számunkra a zavartalan vételt.

Amennyiben a zavartalan vétel elérése a cél, fontos nem sajnálni az anyagi befektetést a legjobb beltéri antennára. Lehetőleg olyanra, amelyik az Ultra High Frequency frekvenciatartomány vételét is tudja.

Hasznos tipp lehet még figyelembe venni a Nemzetközi Távközlési Egyesület ajánlását, ami szerint a minimum 10-12 dB jelvételi képességre alkalmasnak kell lennie egy antennának.

TV antennához kábelt, csatlakozót, antenna tartót is talál kínálatunkban

A TV antenna telepítése

Ha egy mód van rá, a legjobb TV antenna telepítését is célszerű profi segítséggel megoldani. A megfelelő vétel, illetve a biztonságos használat érdekében a következő lépések mentén javasolt a kivitelezés:

  1. Villámvédelmi tervdokumentáció – az anyagi javak védelmét szem előtt tartva, illetve a jogszabályi kötelezettségek betartására törekedve új antennát telepítve a villámvédelem precíz tervezése, illetve a dokumentáció készítése kihagyhatatlan lépés.
  2. Villámvédelmi rendszer kiépítése – a korábban elkészült tervdokumentációt alapul véve, a szabványossági felülvizsgálattal, illetve korrekcióval együtt.
  3. Tetőantenna telepítés – gondosan ügyelve a megfelelő rögzítésre, illetve a célokhoz illeszkedő antenna kábel és csatlakozók felhasználására.

Ezen a linken megtalálja kül- és beltéri TV antenna kínálatunk.

Kültéri és beltéri TV antennákkal ingyenes csatornákat foghat

Bár egyre kevesebb szó esik róla, mégsem célszerű megfeledkezni a TV antenna használatának hozzáadott értékéről. Már csak amiatt sem, mivel számos háztartásban nemcsak elérhető, de kedvezőbb alternatívája lehet a műholdas szolgáltatók sokszor drága csomagjainak.

Nem beszélve arról, hogy a legkorszerűbb és legjobb TV antennák segítségével fogott mindigTV nemcsak ingyenes lehetőséget, hanem elsőrendű kép- és hangminőséget is biztosít a zavartalan televíziózás élményéhez.

A legjobb, ha a TV használat kapcsán szóba jöhető elvárásokat és célokat figyelembe véve sikerül mérlegelni, hogy a TV antenna segítségével megvalósított elérés anyagilag, minőséget tekintve és csatorna választék szempontjából egyaránt megfelel-e a kívánalmaknak.

« Hogyan szerelhető be utólag ülésfűtés az autóba? – Hogyan válasszuk ki a legjobb set-top boxot a tv-hez? »

Szerző:
Dátum:
14:18
Kategória:
Antenna
Címkék: